Ússzon át a nyáron biztonságosan

Közeleg a nyár és a szünidő, ezért fontos ismerni azokat a szabályokat és alapelveket, amelyek alapján biztonságosan tölthet időt gyermekével a medencénél, a tónál vagy a tengernél. A gyerekek az úszómedencében néha kemény diónak bizonyulhatnak. A Úszóbölcsőde Žabka-i gyerekek 3 éves koruk óta úsznak szüleik nélkül a medencében. Az úszás az egyik legfontosabb készség és egy nagyon egészséges sport. Az úszás azonban veszélyes is lehet. Ússzon nýaron biztonságosan kicsinyeivel!

Az úszás első és legfontosabb szabálya a FELÜGYELET

Soha ne hagyjon gyermeket felnőtt felügyelet nélkül. Ha bármilyen korú gyerekről van szó is. Nem számít, hogy a gyerek úszó-e vagy sem, mindig tartsa szemmel a gyeremeket. Ha csónakázik a vízen vagy úszik gyermekkel felfújható matracon, ügyeljen arra, hogy mentőmellény legyen rajta. Mielőtt a vízben maradna, mindig ellenőrizze, hogy az úszást segítő eszközök jó állapotban vannak-e és sértetlenek-e.

A vízhez való szoktatás

Nagyon fontos, hogy gyermekkortól hozzászokjunk a vízhez. Tanítsa meg gyermekét kiskorától kezdve, hogy szeresse a vizet, és maradjon benne. Még a legkisebb kisgyerek is, aki úszásoktatásra járt, hozzánk szereti a vizet.

A csecsemő úszótanfolyam elsősorban olyan mentőelemekre koncentrál, mint a kézzel való partkeresés, a felszínen fordulás és az anyja karjainak keresése. A gyerekek megtanulják a felszínre jutást, ha a felszín alatt találják magukat, és a víz felszinen való lebegést.

Ezek az elemek abban is segíthetnek, ha nagyobb mélységben egyedül találja magát a gyermeke. Itt olvashatja, milyen jótékony hatású az úszás a babák számára.

bezpečné plávanie

Egy fotó a vízbeeséskor történő mentés gyakorlatából

Nyár előtt ellenőrizze, hogy gyermeke tud-e úszni

A Úszóbölcsőde Žabka-ban 3 éves korig, szülő kíséretében, a babák vízfelszín alatti úsztatásával foglalkoznak. Haladó gyerekekkel 3 éves kortól már szülő nélkül gyakoroljuk az úszást a medencében. Tapasztalt oktatók tanítják a gyerekeket úszástechnikákra a medencéinkben. Ezek a gyerekek elsajátítják a vízben mozgást és megtanulnak úszni. Az elmúlt években a gyerekekkel együtt gyakoroltuk a mentési gyakorlatokat arra az esetre, ha valaki a széléről felöltözve esne bele a medencébe. Gyerekekkel tréningruhában edzünk, hogy észrevegyék a vizes ruhák súlyát és azt, hogy nehéz benne mozogni a vízben.

Tapasztalt gyerekeknél, melyek már megtanultak velünk úszni, oktatjuk a mentési műveleteket. A gyerekek a tanórán a vízben találják magukat, felszínre kell kerülniük és higgatnak kell maradniuk. Megtanulják megtalálni a legközelebbi medenceszélét, odaúszni és megfogni. Ez a technika nagyon fontos, hogy ha a gyermek hasonló élethelyzetbe kerül, tudja, mit kell tennie.

Egy másik lehetőség a gyerekekkel úszótanfolyamokon való részvétel óvodában vagy iskolában lehetséges. Úszó bölcsődénk létesítményeinkben a Šoporna, Nové Zámky és Komárno járás óvodái számára is tart úszásoktatást. Amennyiben az Ön óvodája is érdeklődik kurzusok iránt, keressen minket a 0915 094 409-es telefonszámon.

Érdekelhetné önöket: 

Gyermek szaunázás

Miért jótékony a babamasszáz az egészségre?