Üdvözöljük a Úszóbölcsőde Žabka-ban

Gyermekmedence

Mindenekelőtt a szülők és gyermekeik igényeit igyekszünk kielégíteni, ezért a gyermekúszásra olyan privát wellness központok helyiségeit választjuk, amelyek kellemes környezetükkel, ügyfélszolgálatukkal és a higiénia szigorú betartásával megfelelnek a mi és az Ön igényeinek.

Szeretettel várjuk Önöket az érsekújvári Úszóbölcsőde ŽABKA-ban található privát gyermekúszó központunkban, amely kizárólag gyermekek és családi fürdőzésre szolgál. Komáromban pedig az Olymp Centerben privát wellness-központban, ahol gyermekmedence és gyönyörű környezet várja. Mindkét intézményben finn szauna is rendelkezésre áll.

Žabka úszóbölcsőde

Gyermek úszótanfolyamokat szervezünk csecsemőknek, kisgyermekeknek és óvodásoknak 4 hónapos kortól 6 éves korig. A Žabka úszóóvoda egy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező, minősített oktató, Miriam Rychnavská irányítása alatt működik.

Csapatunkba kellemes, profi és mosolygós oktatókat választottunk, akik okleveles csecsemők, kisgyermekek és óvodás korú „úszó” oktatók, valamint újszülöttek és I. képesítési fokozatú gyermekek úszóoktatói. Minden oktató elvégezte az elsősegélynyújtó tanfolyamot. Számunkra kiemelten fontos az oktatás, ezért minden évben okleveles úszótanfolyamokon veszünk részt, és új módszerekkel és technikákkal frissítjük oktatásunkat és tudásunkat.

kurzy plávania detí

Úszótanfolyamok 3-tól 6 éves korig

A gyerekek 3 éves kortól szülő nélkül lépnek be a medencébe egy, gyakrabban két oktató jelenlétében, akik az edzést vezetik.

Meddig tart egy óra?

Pontossága elősegíti a gyermekkel való jobb együttműködést és az óra nyugodt menetét. Figyelembe véve a gyakorlatok mozgásterhelését, helyzetét és nehézségét, kezdők úsznak 20-30 percet. A gyerekek úszási ideje haladóknál 45 percre bővül. A gyermekúszásra, akklimatizációra való felkészítéssel a gyermekúszás után a szülő körülbelül 2 órát tölt nálunk.

Hogyan zajlik az úszásoktatás?

Az úszótanfolyamok 8 gyermek úszásoktatásból állnak. Heti 2 alkalommal lebonyolított alaptanfolyam választását javasoljuk, hogy a gyermek intenzíven sajátítsa el a készségeket, szokjon a csapathoz, és főleg, hogy látható legyen a fejlődés. A gyerekeket kor és haladó szint szerint csoportokba osztjuk.

Mikortól úszhat a gyermek?

A tanfolyamokat a 4. hónapos kort betöltött gyerekeknek szánjuk, amikor már képesek önállóan tartani a fejüket függőleges helyzetben. Gyermekek 3 éves korig szülő jelenlétében úszhatnak a medencében. Az egyik szülő a gyermekével együtt lép be a vízbe, aki foglalkozik a gyermekének. Javasoljuk, hogy mindig ugyanaz a szülő járjon, akinek a parancsait megszokja a gyermek.

A Úszóbölcsőde Žabka óra felépítése:

A személyes higiéna nagyon fontos a medencébe lépés előtt.Minden központban a rendelkezésre áll a szülők számára öltöző kisággyal és pelenkázó a gyermekek részére.Kérjük az úszásra hozzanak magukkal 2 darab úszópelenkát./például DM-ben kapható úszópelenka/.Előnyben részesítjük azonban a neoprén anyagból készült úszóbugyit,amit az úszópelenkára adnak fel a kettős védelem érdekében,mivel nálunk fontos a higiénia.Ezeket a neoprén pelenkákat megvásárolhatják nálunk is,különböző méretben és mintával a legolcsóbban.A szülőknek kötelező a medencébe lépés előtt fürdőruha nélkül szappannal letusolni.A gyermek szintén tusol,és nagy hangsúlyt fektetünk főleg a nemi szervek és a fenék higiéniájára.

A medencébe kizárólag az oktató jelzésére lépnek be.A gyermeket szorosan fogják az egyik kezükkel,a másikkal a korlátban kapaszkodva lépnek a vízbe,ezzel megakadályozva az esetleges balesetet.A medencébe kizárólag alapos személyes higiénia után,fürdőruhában léphetnek.A gyermeken 2 úszópelenka vagy 1 úszópelenka és 1 neoprén pelenka van.Csúszásgátló papucs használata ajánlott.A hosszúhajú anyukák haja copfban van,vagy úszósapkát használ,a higiéniai előírások betartása végett.Továbbá az anyukák smink és krém nélkül lépjenek a medencébe.A higiénia számunkra a legfontosabb,és mivel az Önök legfontosabb kincsükről van szó,örülnénk neki,ha ezeket a szabályokat betartanák.A menstruáció ideje alatt az anyukának tampont kell használni,vagy ez idő alatt az apuka úszik a gyermekkel.A mi úszóbölcsődénkben a medence vizének hőmérséklete 33 Celsius fokos,állandó keringetéssel és friss vízzel feltöltve.A medence vizét minden hónapban a legszigorúbb higiéniai szabványok szerint ellenőrzi az Eurofins Bel/Novomann cég,és természetesen a Szlovák köztársaság Közegészségügyi hivatala is.

Az óra kezdetén versek,mondókák és vízi játékok segítségével ismételjük az addig tanultakat.A gyermekeket jelzéssel tanítjuk.Például:,,Olivér Á supsz,,,amire a gyermek reagál és lemerül a víz alá.Az előző órán tanultak ismétlése nagyon fontos a gyermekek számára.Csak ezután folytatjuk az új gyakorlatokat.
Az órán mondókák segítségével változtatjuk a különböző vízi gyakorlatokat,amelyek elősegítik a kikapcsolódást,de rehabilitációs hatással is vannak a gyermekre, feljeszti a mozgáskészségét,valamint a helyes testtartást.Az úszás a gyermekek számára természetes,amely nagy hatással van a csontokra és izmokra.A merülés élesíti az érzékeket,megnöveli a tüdő kapacitást,és felkészíti a nem várt vízbeesésre,ami az életét mentheti meg.Éppen ezért az úszás után gyermeke nyugodt,elalszik,éhes és nagyon jól érzi magát.Azok a gyerekek,akik rendszeresen úsznak a többi társukhoz képest gyorsabban fejlődnek.Az úszás kiválóan alkalmas újszülöttek számára is,akik több gondoskodást igényelnek.

Az órákat okleveles oktató tartja,aki megtanítja Önöknek,hogyan kell a gyermeket helyesen tartani,és helyesen mozogni vele a vízben.Ha bizonytalanok bármiben,nyugodtan kérje az oktató segítségét.

A medencében viselkedjen felelősségteljesen,mindig fogja gyermekét a kezében, nézze az arcát és a hangulatát.Ne csüggedjen,ha a gyermek sírni kezd,nyugtassa meg,és folytassa a csoporttal együtt az úszást.A gyermekeknek vannak rosszabb napjaik,ezért ne ijedjen meg az első sírásnál.A szülő viselkedése a legfontosabb,a gyermeknek példaként szolgál,ezért énekel,lemerül a víz alá,jó kedve van és nem fél.Ilyenkor a gyermek is elégedett.

Miután kijöttek a vízből,a gyermeket pelenkában viszik a zuhanyzóba,ahol leveszik róla,hogy a medence vizébe ne kerüljön olyan,amit nem szeretnénk.A gyermekkel együtt lezuhanyoznak és még ott szárazra törölköznek.A pelenkázón adják rá a száraz pelenkát,Ön leveszi a fürdőruhát és száraz törölközőben lép be a szaunába.A szaunában lehet szoptatni,itatni a gyermeket de más étellel etetni nem.
A meleg és a hideg a vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatása a szervezet általános és fizikai ellazulásához vezet.A gyermekek nagyon jól viselik a hőséget és a hűtést is.A szauna beállított hőmérséklete 50 Celsius fok,amit a gyermekek 10 perc után jól viselnek.Alapos átmelegedésre és megszáradásra szolgál.A szaunában töltött idő a gyermek korától és elégedettségétől függ.Azok a gyermekek aki igénybe veszik a szaunázást,ritkábban szenvednek felsőlégúti megbetegedéstől,és influenzától.

A szaunában a gyermekük fülébe vattát tesznek,hogy a benne maradt vizet felitassák.

A gyermekmasszázs a legegyszerűbb és legtermészetesebb módszere az emberi kommunikációnak.A gyermekének sosem lehet elég érintést adni életének ebben a korai szakaszában.A biztonság érzése,amit gyermeküknek adnak,egész életében megmarad.A masszírozott gyermekek biztonságban érzik magukat,ami elkíséri őket egész életükben,ellentétben azokkal a gyermekekkel,akik ezt az érzelmi támogatást nem kapják meg.

A gyermekmasszázs a gyermek testének nagyon gyengéd és érzékeny masszírozásának sorozata.A masszázs harmonizál.Jótékonyan hat a gyermek lelki és testi egészségére.A gyermekmasszázs javítja a vérkeringést,jótékony hatással van a szervek fejlődésére,az egész szervezetet feltölti elegendő oxigénnel,és erősíti a mellkast.Nem utolsó sorban a helyes testtartást.

Fontos információk

Ne feledkezzen meg gyermekéről, amely fürdés után éhes lesz. Enni csak az öltözőkben és a gyereksarokban lehet. Jelenleg a Covid 19 miatt az étel fogyasztás a létesítményben NEM megengedett. Ez csak a járványügyi helyzet javulása után lesz lehetséges.
Bármikor és bárhol szoptathat. A vízben való aktív mozgás miatt nem javasoljuk, hogy gyermeke közvetlenül az úszásoktatás előtt egyen.
A gyerekek úszástanfolyam kezdete előtt 15 perccel csak teljesen egészségesen, láz nélkül, szervezeti gyulladásra utaló jelek nélkül érkezzenek.
A babakocsikat a Úszóbölcsőde alagsorában hagyhatja, Nové Zámky-ban.

4 hónapos kortól az úszótanfolyamra hozza magával

 • személyes higiéniai cikkek mind a gyermek, mind a szülő számára
 • 2 db vízbe való pelenka (drogériában megvásárolható)
 • Tiszta váltó papucs ( NEM flip-flop! Az veszélyes lehet)
 • fürdőruha (szülők)
 • olaj vagy krém a masszázshoz
 • ital műanyag palackban

A gyermekúszótanfolyamra 3 éves kortól csomagolja be:

 • törülköző
 • fürdőruha
 • Tiszta váltó papucs ( NEM flip-flop! Az veszélyes lehet)
 • úszószemüveg, úszósapka
 • ital műanyag palackban

Fontos információk

Ne feledkezzen meg gyermekéről, amely fürdés után éhes lesz. Enni csak az öltözőkben és a gyereksarokban lehet. Jelenleg a Covid 19 miatt az étel fogyasztás a létesítményben NEM megengedett. Ez csak a járványügyi helyzet javulása után lesz lehetséges.
Bármikor és bárhol szoptathat. A vízben való aktív mozgás miatt nem javasoljuk, hogy gyermeke közvetlenül az úszásoktatás előtt egyen.
A gyerekek úszástanfolyam kezdete előtt 15 perccel csak teljesen egészségesen, láz nélkül, szervezeti gyulladásra utaló jelek nélkül érkezzenek.
A babakocsikat a Úszóbölcsőde alagsorában hagyhatja, Nové Zámky-ban.

Néhány elégedett ügyfelünk