Miért jótékony a babamasszáz az egészségre?

Miért jótékony a babamasszáz az egészségre? Születés napjától ajánlott a babamasszázs. A baba az anya meleg méhéből kerül ki a világba, az anyával most már csak érintés útján kerülhet kapcsolatba. Az érintés melegséget, biztonságot és szeretetet sugároz. Minden nap szánjon rá 15 percet, és masszírozza meg gyermekét.

A babamasszázs jótékony hatással van az egészségre?

A babamasszázs eltávolítja a szülés utáni traumát

A szülés egy nagyon drámai szituáció, amely után a gyermeknek meg kell tanulnia pihenni, a masszázsok ebben a pillanatban gyógyítanak és koraszülöttek számára is alkalmasak.

A babamasszázs jó alvást idéz elő

Ahogyan a szülők alkalmanként hátmasszázzsal kényeztetik magukat, gyermekei is lazítanak vele. Gyönyörűen ellazulnak, harmonikusnak, kipihentnek érzik magukat utána. Ilyen kellemes hangulatban a kicsi édesen elalszik és nem fog ébredezni.

detská masáž

A baba masszírozásával kapcsolatot létesít vele

A baba masszírozásával erősíti vele való kötődést, a gyermek intenzíven érzi a szeretetet, amikor megérinti, emlékezteti a hasában töltött időre, amikor is biztosan simogatta, beszélt vele. Javasolja a párjának, hogy ne féljen, és maga is masszírozza meg a babát. Különösen ebben az időszakban épül ki a bizalom, a kapcsolat a szülőkkel, és a gyermeknek is éreznie kell anya és apa szeretetét is.

A baba masszírozása javítja az emésztést is

A hasmasszázs segíti az emésztést, ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a hasat az óramutató járásával megegyező irányban simogassa. Ez segít sok puffadás esetén. Masszírozáskor a vastagbél mentén haladunk a has felé, ahol légbuborékok képződnek. Ezek a légbuborékok gyakran minden picit zavarnak. Arról ismerjük fel, hogy a gyermek nyugtalan, sír, nyomást gyakorol, lehet, hogy kipirosodik az arca. Ha a gyermeknek kemény, duzzadt hasa van, a masszázs segít kiszorítani a levegőt. Kifelé mozgatjuk a levegőt a bélből, és a baba megkönnyebbül.

Ezt a különleges technikát a Úszóbölcsőde Žabkában is megtanuljuk úszás után.

A babák masszírozása fejleszti a finommotorikát

A simogatás nem gyakorol nyomást, ezért nem árthatunk a gyermeknek. A célzott mozgás segíthet a csökkent izomfeszültséggel született gyermekeknek. A masszáz fejleszt a finommotorikát és elősegítik az egészséges fejlődést. A masszírozással az izmokat és a bőrt is gyengéden stimuláljuk.

Érdekelhetné önöket:

Mennyire előnyös az úszás a gyermeke számára?

Sós víz a medencében, van valami haszna?